Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

színes forradalom

lásd még: a Közbátorsági Bizottmány közleményei

Szerinted milyen színe lesz ennek a forradalomnak? Szerintem kék.

bölcsész-fizikus interdiszciplináris sziporka

lásd még: egysoros a Közbátorsági Bizottmány közleményei

Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok
Orbán & Co.: Soros életrajzok

CEU. Soros kapcsolásban az ellenállás sokkal nagyobb, mint párhuzamosban, ugye ezt tudjuk.

(Elnézést kérek, bűnrosszak.)

Épp melót keresek, nézegetem az NFM honlapját. Szervezeti ábra, nagy .pdf-ben sok kicsi kocka, benne nevek, hát csak pislog a halandó a sok minden láttán.

NFM: Egyházi Energetikai Projektek Osztálya.
Mi a kurva élet?
Isten, mint omnipotens energiaforrás (=fúziós erőmű)?
Mondjuk ha imával sikerülne kicsikarni belőle a Paks2 gigwattot, az fasza lenne, akkor megtérnék. Már a technikai megvalósításra is vannak elképzeléseim.

Tarr Béla kutyái

lásd még: pajtás utazó utaz a módszerről

Magas sás és nád, tocsog, szigetecskéken trónoló égerek, alig áthatolható sűrű. Ösvények nincsenek, a tanösvényt sem találtuk meg, ahol ki szokott lenni írva táblára, hogy most balra éppen a nádvágó pócot kellene megfigyelnünk; ahol elfogyott a kocsinyom; ahol a tehenet láttuk - onnan csak vadcsapásokon hatoltunk előre. Bújkálva, hajlongva, mint egy boxoló, a sűrűt kettéhajtva, ágakat átlépve.

Mindkét fülében sárga, 0826-os számú műanyag-biléta. Társtalan, de barátságos tehén, fiatal állat, borjú, szögletes farral és jámbor szemekkel, aki vágtázott nekünk, hiszen jó nagy helye volt. Meglepően fürge jószág, annak ellenére, hogy a belei kétoldalra kidudorodnak, mint egy tömött tasak. Széles a tehén. A bölények például hátulról nézve keskenyek, alig hiszed, hogy nem dől oldalra, a bölény járása hátulról olyan, mintha egy egészalakos tükröt akarnál az élén kiegyensúlyozni.

Tarr Béla-filmbe való két korcs a falu szélén, messziről ugatták, a tarlóba lapulva cserkészték a Sámlit, a testtartásukból ítélve nem győztes típusok.
De közelről már kedvesek voltak.
Falusi kutya, városi kutya. Megszagolták a Sámlit. Bassza meg, ezen kabát van - mondja a főnökebbik.

A művészi hajlamú vakond széles ívet túr az ócsai talajba.
Nézd, ez egy felsorolás, amin a te képzeletednek sokat kell dolgozni, de az én szeretetnyelvem az, hogy megosztom az illetővel a megfigyeléseimet. Részletekbe menően. Van, aki ajándékokon keresztül várja a szeretetet; van, aki odafigyelést vár és ad; van, aki elismerést; van, aki szexet. Új nyelveket megtanulni olyan, mint új nyelveket megtanulni.
Kidagadnak a lecsapolt mezőn az alagcsövek.
A fűben különös alakú minták, mint az ufónyomok: kör és hosszan elnyúló kacskaringó, ahol valamiért magasabb a fű.
Öreg égerek dőlnek le, egy-egy vár vagy kunyhó.
Vaddisznódagonyák, megcsúszó csülöknyomok a sárban, micsoda bulik lehetnek az erdőben.

pb180492_web_tarr_bela_kutyai_bw.jpg

Ócsai Tájvédelmi Körzet, aka turjános (csodás szó) (2012. november).

kettős sírfelirat

lásd még: vers felelősség egysoros

Násztól gyászig.

egyszerűen nem geci, nem tud az lenni

lásd még: felelősség fel kellene dolgozni a gyerekkort

Potek elbűvölő. Fetrengünk a kanapén, ő Babytv-t néz, én unom, morgok, erre hozzám fordul, és olyanokat mond nekem érzelmektől átitatottan, hogy "soha nem hagylak el".
Nem tudom, honnan szedi ezeket a szavakat.
Ha bárki más mondana ilyesmit, hülyének nézném.
És mondom neki én is. Bár nem ilyen teátrálisan.

guppi, élő húsban, finom átkötésekkel

lásd még: könyv felelősség a módszerről

Nagyon rosszul aludt, nem a nátha miatt, hanem mert többször felriadt éjszaka és számomra érthetetlen szavakat mondott, valami rosszat álmodhatott. Későn keltünk, nem volt kedve felkelni se. Eszegetett, bilizett, de felöltözni sem akart és nem volt kedve oviba menni. Elhagyta a hajgumiját is, az is baj volt. (Tegnap tüneményes volt azzal a bóbitával.) A Barnabással futottunk össze az előszobában, azt a gyereket úgy bámulta, mintha Egyiptom arany isteneit látná élő húsban. Ilyenkor alig tudom öltöztetni, mindenre fél perces késéssel reagál.

De dugtál házasságon kívül? Ez olyasmi, és úgy látom, hogy vannak megragadható határok, amiket jól lehet definiálni, könnyen ki lehet mondani és tényeknek tekinthetők. Ütni, baszni, ásni, fizetni. A felelősség vállalásnak elvitathatatlan aktusai. És azt gondolom, hogy ezeknek a határoknak a tiszteletben tartása és áthágása jelenti a különbséget. Ebben áll a döntés. A többi lelki csipke, ami persze számít és ha szerencséd van, e csipkékről szól az életed, de ezek nem tartoznak a plothoz. Nem olyasmik, amik beleférnek pl. Plutarkhoszhoz a Párhuzamos életrajzokba. Egy emberre két oldal jut.

Aha, vettünk akváriumot. Szép is, meg érdekelt is két hétig. Látványnak szép, sok gond nincs vele, adok nekik enni. És van benne egy egyre horrorisztikusabb méretű csiga, lebegteti a csápjait a buborékok között, magányos, nem szaporodik, azt már sajnálnám is halottnak látni. A guppik jönnek-mennek, az szomorú tud lenni, de a harmadik után már nem annyira. De már nem bámulom az akváriumot, ha hazaérek, venni magamtól már nem vennék. Tudod, milyen a halál? Amikor a harmadik guppit ásod el a kerítés tövébe, már nem annyira megrendítő. A harmadik után már a wc-n lehúzás is elégségesnek tűnik.

a feminizmus és a magyar nők

lásd még: egysoros bölcsészpornó

Jól van, bazmeg, akkor az egyenlőd leszek. Ha úgy akarod.

tüdű-düdű-tütű-düdű-düdű

lásd még: zene egysoros

A Himnusz intró vonósait az isten is szintiszőnyegnek teremtette.

a költő életének különösen nehéz, válságos időszaka ez

lásd még: egysoros Lohmann a módszerről

13 kiwi van egy dobozban.