Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

basszam meg a szóvicceimet

lásd még: egysoros kroki

A nap szava a gyepesőztető. Egy Lidl-katalógusban találtam.

20190326_gyepesozteto_380.jpg

egyebek a kémiában

lásd még: vers egysoros

Volt szerencsém ma személyesen üdvözölni a miniszterelnök urat: a Várból jöhetett lefelé a fekete Transporter, villogóval, de csendben, kísérte egy SUV és egy személyautó. Beragadtak a villamos mögé a Margit híd budai hídfejénél a megállóban, s a despota sofőrje és a kocsikísérő kénytelen volt másfél percig bámulni egyértelműen és ellentmondást nem tűrően feltartott bal középső ujjamat. Nem gondolkoztam én semmin akkor: következmények, állás, ellenemre foganatosított azonnali intézkedés - piha, csak megálltam a járdasziget peremén kisszerű heroizmusomban, cövekként, kapjad be. A lesötétített ablak mögött meg nem tudom, azért kapott belőle, remélem. Én úgy képzelem, mint választó, hogy magában leintett, talán vakkantott is valami lekezelőt a kíséretének.

9 óra után lehetett valamivel, mert a Barako már nyitva volt.

Azóta is felindult vagyok.

De mit mondjak, nagyon jól esett.

És olvasom most, ebben a percben [12:20]: "közúti közlekedési baleset történt 2019. január 8-án 9 óra 30 perc körüli időpontban Budapesten a Szerencs utca és az M3-as autópálya kereszteződésénél - írja a police.hu. A balesetben egy 53 éves budapesti férfi Toyota Hilux pick upja ütközött a Magyarország miniszterelnöke konvoját felvezető, a megkülönböztető jelzéseit együttesen használó szolgálati személygépjárműnek." (444.hu)

Úristen, megfogant az átok.

Új év 5-ike, reggel. Havazik, kitekinték. Az újpesti Semsey parkban nyomok láthatók a hóban! O1G.

img_20190105_083008_web_o1g_bw.jpg

Délelőtt mentünk a gyerekkel korcsolyázni (az is milyen jó, én vagyok a Bauer, paraszt a jégen), s menet közben, átvágva a parkon még erősítettünk a nyomaton, utána sokkal jobban olvasható volt, estére persze elolvadt.

petit déjeuner, moi

lásd még: testhezállás a módszerről

A véletlen ma - stílszerűen - a pezsgős ízesítésű pástétomot játszotta kezemre. Csinos fiolákban sorakoznak.

Nyolcvannyolcadik életévében elhunyt Seregély István nyugalmazott egri érsek - mai hír, bárhol.

Ez volt az a faszi, aki direkt a tárgyra irányuló eldöntendő kérdésemre közölte a Földes Ferenc Gimnázium nagytermében, kb. 1990 lehetett, és az iskola meghívta, mint volt diákját; szóval érezve válasza kínosságát, ám leplezetlen megvetéssel, de kibökte, hogy meggyőződése szerint aki nem vallásos, az nem lehet erkölcsös.

Hát sok hasznod nem volt e földön.

talpas Kossuth 2

lásd még: a Közbátorsági Bizottmány közleményei

Az ellenzéknek kinőtt a töke.

talpas Kossuth

lásd még: a Közbátorsági Bizottmány közleményei

Ma sincs forradalom, sajnos.

A Flippermúzeum (1137, Bp. Radnóti utca 18.) egy játékbarlang igazából, egy gépparadicsom. Még sört is adnak, csak cigizni nem lehet. Egy meglepően nagy, és a várt módon sötét pince Újlipótvárosban, ahol saccra 150 flipper áll egymás mellett sorban, és szabad játékra van állítva mind. Főleg mechanikus oldtimer játékok, és kevés elektronikus.

Érted, ide be lehet szabadulni jutányos összegért.

Potek nem annyira élvezte, nem érdekelték a játékok, de átragadt rá a lelkesedésem, és cipelte magával a kék ikeás sámlit, amire fel tudott állni, általában a golyót lőtte ki ő nekem. A flippereken a karokat oldalt nem volt kedve nyomkodni, és az olyan gépek sem érdekelték, amik elég alacsonyak voltak ahhoz, hogy lássa őket. Viszont volt egy teke, amin együtt tudtunk játszani, egy régi, faépítésű gép volt, ahol a golyót egy görgő pörgette fel egy helyben, a golyó és egy forgatható, U-alakú perselyben állt, és azzal lehetett célozni; és amikor elengedted, egy pöcök lelökte a görgőről a golyót, és saját forgása miatt nekilendült a persely nyitott oldalán kivágódva. Megoldani elvi kinematikai problémákat rugókkal és herkentyűkkel, adott a mérnök, a golyó és a sík, a mozgási pályák, az erők igaziban, ki lehet próbálni - ez a flipper.

Nem voltam ügyes a flipperekkel. De nagyon jól lőttem a légpisztollyal (940 pont) a nagy kacsákra, medvékre, amik elvonultak a shooting galery-ben, azt tényleg élveztem.

Potek nagyon fáradt volt a végére, másfél óra után jöttünk el, a nyakamban kellett vinnem.

Be voltam zsongva, és mondtam neki a metrón, hogy képzeld el, hogy mi vagyunk a kis flippergolyók, én a rendes játékgolyó, te a jutalomgolyó, és visz minket a gép egy pályán, a síneken, és majd valahol kidob. A Deák téren, remélhetőleg, és kattogott tovább a metró alattunk. Nagyon tetszett neki az elképzelés, láttam az arcán az átváltozást, amit a felismerés okozott. És feltette az istenképhez vezető kérdést, hogy jó-jó, de ki mozgatja a karokat?

orca

lásd még: pajtás

A tenger habjaiból kitörő kardszárnyú delfin szobrát látjuk.

kardszárnyú delfinakcióban (Orcinus orca Linnaeus)