Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

egysoros 43

lásd még: egysoros

Az egyik fát sikerült eltalálni az utca túloldalán, a másikat nem. Szeretek hógolyózni telente az utcán, munkába menet vagy jövet.

Én zuhanyozok, amikor ő felöltözködik, és ebben a kabátos időben csak délben látom, amikor együtt kávézunk, hogy mit visel aznap.

Hazaérek, magamra gyújtom a konvektort. Fűtsél. Nem akarok fázni, azért keresek kurva sok pénzt, hogy meleg legyen.

A belvíz kurva jól néz ki a képeken. Pesten nincs ilyen. 200ezer hektárt írnak. Távoli, plusz a lelki terror, hogy aggódnom kellene. Érint, nem érint.

Nem ismertem a Praktikerben azt a rendszert, hogy a lédig csavarokat, melyek darabár megjelölése nélkül feküdtek egy doboz alján - kapupánt-csavarokat akartam vásárolni - be kell rakni egy kis dobozba, és ami a kis dobozba belefér, azt 750 Ft-ért elviheted. Nem tudom, milyen termékkel lehetne ezt kihasználni. Nyersgyémánttal? De előre csomagoltan olcsóbb volt.

A krutont hogy illik enni? Áztatod vagy elharapdálod a leves mellé?

Nem tudom természetesen kimondani, hogy café latte, pedig szeretem a tejeskávét. Az ilyen dolgokat, mint ételek, nem tudok különös hangzású nevekkel megnevezni.

Fejlesztettem egy macsós hüvelyk-mozdulatot cipőfűzéshez. A bevezető félcsomó után van, amikor az első nyuszifület kialakítom: felemelem a végénél fogva a madzagot, beleakasztom a bal hüvelykemet és így keletkezik a hurok. Igen elégedett vagyok vele.

Az igazi absztrakt zenehallgatás, a test, a fizika mocskos mételyétől mentes zeneélvezet az, ha kottát olvasol. Saját tempó és saját összhangzat.

A beszéd a belső figyelem irányítása. A hosszú beszéd azt jelenti, hogy a téma fontos. Tekintélyelv ez is.

Mondhatom, csodálatos érzés a fogalmi konstrukciókat működésben látni. Köszönöm a válaszait. (Elnézést kérek, ha olyat kérdezek, aminek írott anyagokban is utána tudnék nézni; ilyen esetben elegendő arra intenie, hogy olvassam már el a forrásokat végre.)
- ilyen mondatokat írok a kollégának. Szerintem érdemes velem levelezni.

Beletörte megint. Somsem tudtam eldönteni, hogy a ceruzahegyet a ceruzahegyező töri-e bele, vagy nincs oka, csak beletörik.

A gombalevesek homokos reszelőssége. Roszog a fogam alatt. A gombát nehéz megmosni? A termőlemezek közé szorult por és szilikát mind a számban.

Anyám kommunista nőnek tűnik, hiszen a Veneszből főz. Ott volt mindig a kredencen a rongyosra használt kötet. Anyám gimnazista volt, amikor a korabeli technikaóra keretében főzni vitték a nagyüzemi étterembe, ami ott van a déli elkerülő mellett Miskolcon, de nem emlékszem a nevére. Rendszeres heti elfoglaltsága lett az ottani kisegítő munka és tanulás. Elismeréssel nyilatkozott a szervezettségről, a nagyipari főzésről, a szabványokról, a felhalmozott szakmai tudásról. A mai gasztronómia ennek az antitézise, ami örvendetes, de ez a konyhatechnológia egészen másról szólt. Sok városban élő munkásnak kellett enni adni, lehetőleg rendesebbet, mint a szalonna hagymával.

Pörk - a heg orvosi neve. A varr a seben.

Elérem a metrót. A kezemmel húztam szét az ajtót, mint egy akcióhős. Nem csapta oda.

Sz.J-nek cigirágója van, tegnap vette a közértben. Maga a rágó cigipapírhoz hasonló papírba van csomagolva, és a rágó és a papír közti részben nagyon finomra őrölt porcukor van. Így ha erősen belefújsz akkor ez kijön belőle. Elképesztő.

Amikor számolok, akkor nincs tárolva az adat, röptében van, még nem biztonságos. A memóriában levő művelettel kapcsolatban mindig van bennem valamilyen aggodalom. Amíg ki nem íródik valami tárolóra. Olyan ideiglenes, feledésre ítélt állapot egy szám a megszületése közben.

Hát számolj, csibe - mondom a motornak, amikor elküldön 20 karakterben egy félórára.

Lehetett volna még a tumblira is menni, de a tumblin sok a munkanélküli. Még elkapom.

INRI. A názáretié.
ÍRNI. A halott író táblácskája.

Az egysoros posztok közt nincs összefüggés #43.

 

süti beállítások módosítása