Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

hat személy

lásd még: város pajtás

Hat ember portréját néztem végig a HÉV-en. Képbe kellett volna őket foglalni, de lusta voltam. Arról képzelegtem, milyen pazar lenne, ha mindannyian egyszerre néznének a lencsébe, ha mind a hat arcot meg tudtam volna őrizni, és nem csak mondjuk kettőt, a másik négyet pedig jó esetben félprofilból, ahogy a kép valójában sikerült volna. Egyik sem lépett a tér centrumába. Egyiknek sem volt önmagában jelentősége. És nem készítettem el a képet. Mostanában sok képet nem készítek el, egyrészt, mert eleve nem vagyok velük megelégedve, másrészt, mert nem merem és lusta vagyok, mindez szétbogozhatatlanul, nem fogom megbocsátani.

Egy harcsaarcú 50-es férfi, aki szemben ült, és nem tudtam meg róla semmit. Ingázó munkavállaló, alsó középosztálybeli, arcán fásult unalom, a viszonylat képei több tízezredszerre. Annak a nyugalmával, mint aki végre öncsalás nélkül szembenéz titkos szenvedélye következményeivel, mondjuk kedvenc pornószínésznője van, akit nem hív pornószínésznőnek, vagy szuperhősös filmeket néz és éjszakánként feszülő latexben sétára indul a Szilas patak partján, szemrevételezni a békákat.

Egy szikár izomzatú férfi, egy csuka, de ez inkább csak az előzőre való reflexió, mint leírás, aki a headsetjébe beszélt az ajtóban, kis bajúszt viselt és a karja formái ragadtak meg.

Mennyi információ van a látványban? Elég-e, ha azt mondod, hogy raszter? Vagy a befogadás miatt ez azért kevés? Mi az istent jelöljek?

Egy fiatal férfi és nőtársa a másik ajtóban; a nő nem volt szép vagy jónő, de a beszélgetés mégis vetítésnek tűnt, a srác kapaszkodót markoló csuklóján több sor színes fagolyós karkötő, egek. A nő hamarosan nem férjesül.

Anya és lánya a szemben levő boxban; a hasonlóságok és különbségek a két lefelé keskenyedő arcon, a lány friss érzékenysége és elevensége, és ugyanaz az alkat ezen energiák nélkül, ő bólogatott a lánya mozgalmas gesztusokkal kísért előadásán, más emberekről beszéltek, természetesen. A csajnak jó frizurája volt, rövid és vágott haja, tetszett, szívesen látnék több rövid sassoont. Hol felvette a napszemüvegét, hol le. Mióta nyár van és a lányok napszemüveget viselnek, a legszexibb részük a száj lett, a szájakat, ajkakat tudom ilyenkor megfogalmazni. Kicsi, nagy, szín, forma. Mennyi magány van neked meghagyva? Főleg, ha nézlek?

 

süti beállítások módosítása