Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

egysoros 47

Időskorúak bentlakásos intézete. Ízlelgetem a hangulatot. Garantált pelenkapénz, domborfarú nővérkék. Kockás plédbe bugyolálva gyalázni a fiatalokat hintaszékből.

A 2013-as Pitchfork Top 50-ből mondjuk 12 előadót ismerek (ebből kettő név csak ismerős amúgy, kettő pedig szupersztár és evidens), azér' nem olyan rossz ebben a korban.

Sms-t olvasok a buszon, de lefényképezni nem sikerült a betűket. "A peti is megigerte hogy ad egy kicsit. Te lennel az elso kainek vissza adnam."

Vajon a vasúti kocsik poggyásztartói arra vannak-e tervezve, hogy a bevágó huzat nehogy leemelje róluk a tálca krémest? Így nyáridőn. Jut eszembe. Szép áramlástani föladat. (Este hazafelé a vonaton.)

Egy rendes könyv minimum félmillió leütés. Kábé. Mondjuk 2200 leütés van egy oldalon, a könyv 250 oldalas.

A nemzettől nem lehet elhatárolódni. Dehogynem.

Csak az elmém tisztasága és a munkabírásom maradt.

Óriási gyakorlatom van abban, hogy hogyan kell életminőségét elérni a magyar társadalommal szemben, ellenére.

Egyik vidék pont olyan, mint a másik táj. És én mindenhol szeretek sétálni.

Az "éghajlat" szónak van köze a horizont görbüléséhez?

A kövér uszály széles vizet szánt, hullámai teljes szélességben átszínezik a folyót. A motorcsónak éles vágtája. A kirándulóhajók csobogása. A nagy báltermes sütkérező cirkálók alá taposott víz. Hullámtípusok, vízen hagyott formák katalógusa.

Hemingway írta (Halál délután, negyedik fejezet, kb. az ötödik oldalon), hogy Kasztíliában barna karú lányok az út mellett epret árultak, mely eprek oly nagyok voltak, hogy hüvelyk- és mutatóujjadat karikába görbítve sem érted át őket. Ezek szerint az óriás mutáns eprek termesztésének megvan a hagyománya. (strshp óriás mutáns epreiről jutott eszembe.)

Miért repülnek a legyek éles szögekben fordulva a lámpa alatt, miért nem kanyarodnak?

Az emberiséget nem lehet leszoktatni az illatosított papírzsebkendőről. De legalább van jelző-értéke. Indikátor. Ha náthás vagy, nem érzel szagokat, de ha érzed a papírzsepi szagát, már nem vagy náthás.

A hangya úgy sétál, hogy 6 lába van, és ezeket 2×3-as alakzatba rendezve használja, 3-3 láb mozog együtt, a hármasok egymáshoz képesti helyzete nem változik, stabil egyenő oldalú háromszöget alkotnak, a háromszög szögfelezőiben kell a lábakat elképzelni. Minden lépésnél 3 lent van, másik 3 mozdul. Mindig hárompont-támasza van. Kicsit csóválja a fejét és a potrohát az egyensúlyozáshoz. Reveláció, nagyon szép mérnöki mechanika. Ilyen lépegető gépet simán lehetne építeni.
Egy gif-ből tanultam.
Van más jármódja a hangyának? Üget-e, vágtázik-e, s a galopp és poroszka?

Pólóterv. Be Mine, Baby. Legyél bánya.

Egy jó menüt - ezt szokta mondani, amikor rábökök a krétás táblára. A Szendzsó tulaja, egyébként mint DVTK-szurkerek találtunk egymásra. Kérek kenyeret (jó lesz az is, amit most vitt el érintetlenül a szomszéd asztalnál ülőtől), elfelejti. Nem, csak lassú, ketten vannak az egész placcra, és csak hátul tehette át a szelet kenyeret egy másik kistányérra. Ilyen mikro-dolgok. Szükségem van erre az időre, ezekre az élményekre.

Bejön papa-mama 5 gyerekkel. Kétszer számoltam meg, hogy biztos legyen. Ennyi ember már nem individumok együttese, a felszínes megfigyelő, mint én, nyájnak látja őket. A legkisebb a nő hátán a kabátba applikált hordozoban. Egy kávéra ugrottak be. Olyan volt, mintha valami folyadék öntötte volna el az éttermet. Ide-oda lögybölődtek a falak közt és kitöltötték a térfogatot. Vidámak voltak, de nem tűntek az élet császárainak.

Bámulok bele egy huszonéves srác segge vájatába, mert az lóg az arcomba. Ez a baj a metrókkal. Hát ne nézz oda, nem? A lábtörlő egységes, szürkészöld felülete problémamentes.

Bepárásodott szemmel a fogas fogát kereső, ideiglenesen vak ember. Tapogat, mint a papucsállatka. Sikerül neki. Szégyenlősen orrot fúj. Belelátsz ezekbe a dolgokba és nem változtat meg, nem bírál felül. (önkéntelen szavak)

A főnök hitelcsalásról beszél az ügyfelekkel. Hogy felveszed, felújítod használt anyagból, a többi meg megmarad neked. Kijönnek, és fel van újítva, nem? Mindenkinek jó.

Tudod, mi a jó egy étteremben? Hogy egy asztalhoz bárki és bármikor odaülhet. És akkor veled foglalkozni kell. Jelentéktelenséged.

Olyan érzelmek megtanulása tanácsos, amik nem korlátozzák a képességeidet és főleg nem rabolják az idődet. Az érzések istenítése zsákutca.

Milyen komplexitás elégít ki?

A szív nem emlékszik, a napló igen.

A népitáncosok iránt érzek úgy, mint a szittya hagyományőrzők iránt. Hát persze, remek. Mindenkinek lehet inadekvát hobbija. Nekem is van.

A takonytörlésnek egészen sajátos módja volt. A márkába vette a gyerek orrát, lehúzta, elvitte a padig, talált egy zsebkendőt és beletörölte. Szülőkolléga a játszón, természetesen ujjatlan trikós, nagykezű, pocakos férfi.

Vánszorog át a troli Újlipóton. Egy középkorú, szemüveges napközistanárnő az utca szeme láttára, fényes nappal fújta le piros festékkel az Orbán-plakátot. Nem akart feltűnést kelteni. Nem nézett körül, nem emelte fel az arcát, maga is a táskájába bújt, mikor elrakta a kannát. Az ablakból láttam.

Vannak, akik úgy ülnek le velem szemben, hogy nem nézik meg az arcomat. Nem dönt arról, hogy jó vagyok-e neki, mindenki jó neki (ne legyek büdös, agresszív, ne lógjon a lábam a másik ülésre: persze vannak minimális elvárásai). Amikor már leült, akkor emeli fel a tekintetét, és esetleg. Én így nem tudnék.

Csávók tömegesen járkálnak olyan hajakkal az utcán, hogy kizárt dolog, hogy felkel és olyan.

Rendben van a haja, de ha (amikor) egy lánynak hosszú, egyenes, jól vágott haja van, az most oly kellemetlenül gyakori.

Az íráskészség nagy úr. A bokámig érsz ugrálva.

Az ismerettségi körömben is erős érzelmek és az élet nagy megmondásai aratnak sikert. Hamvas Bélát idéz és a népek lefekszenek.
Nekik írok.
Nem biztos, hogy nekik kellene írni.
Hamvas Bélától eleve herótom van.

Orbán Viktor a száját nyalintja. (népköltés)

Jobbanteljesít, bazmeg. (elterjedt káromkodás)

Ausztrál kutya. Kár, hogy a dingónak nincs zsebe.

Munkavonalas (sakálszerű, koszlott szürke, féltégla a pofája) és küllemvonalas németjuhászok.

Tetszenek ezek a hosszú országok: Chile, Vietnam, esetleg Norvégia. Soros kapcsolású megyék, tartományok vagy mik vannak ezekben, és lineáris logisztika, ha nem szólnak bele a keresztirányban húzódó fjordok, nem, mégsem veszem ide Norvégiát.

Még mindig nincs ötleted, miért vagyok jó csaj? - kihívás gyámoltalan fiúk felé. Pasizós szöveg, ha kell valakinek.

Párban ülő hosszúhajú félszőke nők húzgálják a hajukat párban ülő vastagkarú fiúk felé. Na ennek mi értelme?

Hosszú smirglicsíkot követelek a metró mozgólépcső kapaszkodó gumiszalagja mellé! Körömreszelőnek! Csak forgatni kellene az ujjamat.

Az utóbbi időben már csak magánvéleményem van a gravitációról, úgy tűnik.

Az ablakos elfelejtette. Mesterember, akivel dolgoztatok. Rátelefonáltam, este 5-6 között érkezik. Legalább őszinte volt, azt mondta: bassza meg, és bocsánatot kért. Nem teszek elég jelentős benyomást az emberekre.

Kudarcokról be nem számolsz. Ha facebookoznék, ezt kiírnám.

Lehetséges, hogy az isten létezik és satöbbi, de lényegtelen. A létezése vagy nem létezése, a kegyelme vagy bosszúja nem válasz a kérdéseimre.

Érvénytartama [mint szó]

Az elme számítások sorozata és halmaza, nem egy darab hús vagy híg ködlibbenés.

Megszülettél tedd meg magad / etesd meg a madarakat. [T. Dezső meets Európa Kiadó]

Neked vannak gyökereid. Én vagyok a te gyökered.

Sorközökkel kellene őket szedni, és egy másik, kerekdedebb font sem ártana.
( . Y . ) Cicik.
( ˙ Y ˙ ) Izgatott, dacos cicik.
( ¤ Y ¤ ) Leragasztott cicik. Ez saját!

Az egysoros posztok közt nincs összefüggés #47.

 

süti beállítások módosítása