Text
én megtettem mindent, amit viszonylag kényelmesen meg lehet tenni

Valójában a NER sokkal bonyolultabb [mint a sima komcsik voltak]: a két világháború közti etnicizmus, populista észak-koreai szintű állami propaganda, a hatalmon belül versengő klikkek és csoportok, demokrácián kívüli hatalomgyakorlási módszerek, a demokratikus működés felszámolása, az intézmények lebontása, a joguralom felszámolása, a sportfetisizmus, a kudarcok, a magaskultúra kinyírása és értelmiség-ellenesség, a civil szféra kinyírása, a kudarcok, a nem tenyérből etethető sajtó beszántása, a sajtó maradékának átvétele, a kultúrharc, a kudarcok, az európai politikai közösségtől való elszakadás, a kudarcok, a szakmai autonómiák lebontása [személyes érintettség mián: különös figyelemmel az államigazgatás professzionális részére, a szakigazgatásra], a korrupció és a saját gazdasági hátország szemérmetlen tömése közpénzzel, a párthoz való lojalitás minden más fölé helyezése, amivel teljesen inkompetens figurák vezetnek nemzeti bankot, adóhivatalt, minisztériumokat és minden mást a hiearchiában lefelé is.

Ami most van, az a legjobban a komcsikra hasonlít. Már a híveik is elvtársozzák őket. Ezek megtanultak mindent, amit a kommunisták tudtak és csináltak, és most korszerűsítve, de tök hasonlót adnak elő. Sőt, gyakran még olyanabbat.

Egyébként nem kommunistáknak nevezzük őket, hanem komcsinak. Komancsnak. Ha egészen pontos akarok lenni, akkor ki kell kötni, hogy a fideszeseket becézzük. Komcsinak becézzük.

 

süti beállítások módosítása